Kotkan kantasataman rakennushankkeet ovat vielä lähtökuopissa

11.4.2016 7:03
Kuva: Matti Immonen

Kotkan kaupungin rakennusvalvontaan ei ollut vielä loppuviikosta toimitettu Kantasatamaan liittyviä rakennuslupahakemuksia.

Muotitalojen tiedottamista ja markkinointiviestintää tekevän Kreab Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Saarinen toteaa, että seuraavaa vaihetta kehittäjien kanssa katsotaan vielä tämän kuun mittaan.

— Olimme odottavalla kannalla, kunnes tiedoksemme tuli Sawyerin ja Sterlingin sopu. Se raivasi karikon pois hankkeen väylältä.

— Milanon muotimessuilla en ole mukana, vaan siellä hankkeen kehittäjät käyvät neuvottelujaan. Tapaan kehittäjät Lontoossa runsaan kahden viikon päästä.

Realprojekti Oy ilmoittaa, että he ovat käynnistäneet hankkeen suhteen toimintaa. Yritys auttaa yritysvuokralaisten etsinnässä.

— Meidän osaltamme on vuokraustyö meneillään. Hankkeen vetäjä on antanut ymmärtää, että huhtikuun aikana uutisoidaan aloitukseen liittyvistä tapahtumista. Enempää emme osaa tästä kulmasta sanoa, kertoo toimitusjohtaja Markku Hietala.

Yhtiö kuuluu Ovenia-konserniin.

Hankkeen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran Lontoossa 20. huhtikuuta. Milanon muotimessut ovat 29. huhtikuuta.

Satamakadun ja Kotkamillsin käyntiliittymän muutostöiden tekijöiden kilpailuttaminen on vielä meneillään.

Vellamon vieressä olevan Härniemen laituriosuuden korjaushankkeen rakennussuunnittelun ensimmäinen vaihe on myös menossa. Suunnittelusopimuksen mukaan se valmistuu 22. huhtikuuta.

— Sen jälkeen kaupunki lähettää rakennusurakkatarjoukset. Rakentamisen aloittamisen tai urakan valmistumisaikaa ei voi vielä sanoa, kertoo kaupungin suunnittelupäällikkö Matti Paavola.

Issu Huovinen