ESS Warehouse: Erimielisyyksien takana oli väärää tietoa

1.4.2016 12:17
Kuva: Raimo Eerola
Sopu syntyi herrojen mielestä helposti. Kuvassa oikealla Samuel Sterling, Cameron Sawyer ja Tommy Holmström.
Sopu syntyi herrojen mielestä helposti. Kuvassa oikealla Samuel Sterling, Cameron Sawyer ja Tommy Holmström.

Kotkan Kantasataman Kehitys Oy:n ja ESS Warehouse Oy:n  välisen sovun ytimessä on Cameron Sawyerin ja Samuel Sterlingin firmojen välinen sopimus kiistellyn gallerian vuokraamista. Kantasataman kehitys vuokraa ESS Warehousen galleriana toimineen rakennuksen.

Kantasatamahankkeen hankekehittäjä Cameron Sawyer totesi tiedotustilaisuudessa, että vuokrasopimus on ainakin aluksi kaksivuotinen ja markkinahintaan sidottu.

— Mitä rahaa? Ei ole, Cameron Sawyer vastasi lyhyesti kysymykseen, liikkuiko sovun hieromisessa muuta rahallista houkutinta. Myös Samuel Sterling oli vaitonainen asiasta.

Sterlingin entinen taidegalleria muuntuu hankkeen rakennusaikaiseksi toimistoksi eli eri toimijoiden Kotkassa olevien henkilöiden tukikohdaksi.

Sterlingin firman edusmies, Multicann Finland Oy:n Tommy Holmström korosti, että Kotkan kaupungin ja EES Warehouse Oy:n väliset epäselvyydet ovat pitkälle olleet väärinymmärryksiä.

— Olen yrittänyt tavoitella kaupunginlakimiestä jo. Uskon, että asia, kuten mahdollisesti maksamattomat vuokrat saadaan selvitettyä neuvottelemalla, Holmström korosti.

Issu Huovinen