Maahanmuuttovirasto vähentää vastaanottokeskuksista 7 232 majoituspaikkaa, myös Kotkan kaupunki ja Laajakoski mukana

29.3.2016 13:45 | Päivitetty: 29.3.2016 14:59
Kuva: Sari Tauru
Laajakosken vanha sairaala remontoitiin SPR:n vastaanottokeskukseksi. Arkistokuva.
Laajakosken vanha sairaala remontoitiin SPR:n vastaanottokeskukseksi. Arkistokuva.

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa 33 vastaanottokeskusta. Lisäksi 10 vastaanottokeskuksen määräaikaiset sopimukset päättyvät. Myös majoituspaikkoja vähennetään useista vastaanottokeskuksista.

Lakkautettavissa yksiköissä on yli 3 500 majoituspaikkaa. Lisäksi majoituspaikkoja vähennetään noin 2 500 jäljellejäävistä vastaanottokeskuksista.

Kotkan kaupungin vastaanottokeskuksesta vähennetään 70 majoituspaikkaa kesäkuun loppuun mennessä. SPR:n vastaanottokeskuksesta Laajakoskella vähennetään 50 majoituspaikkaa maaliskuun loppuun mennessä.

Lisäksi Kotouman vastaanottokeskuksesta Pyhtäältä vähennetään 20 majoituspaikkaa maaliskuun loppuun mennessä.

Yhteensä majoituspaikat vähenevät 7 232:lla. Niistä 613 on alaikäisille ja yksin tulleille turvapaikanhakijoille tarkoitetuissa yksiköissä.

Vähennysten jälkeen aikuispuolen yksiköihin jää 20 700 majoituspaikkaa ja alaikäisten yksiköihin 1 700 majoituspaikkaa.

Majoituspaikkoja vähennetään, sillä turvapaikanhakijoita on saapunut alkuvuodesta suhteellisen vähän. Lisäksi paikkoja vapautuu, kun turvapaikanhakijat lähtevät maasta vapaaehtoisesti tai saavat turvapaikkapäätöksensä.

Tällä hetkellä vastaanottokeskusten majoituspaikat ovat käytössä 82-prosenttisesti. Migrin mukaan yksikkökohtaiset vähennysaikataulut voivat vielä muuttua.

Muokattu kello 15.00: Lisätty Pyhtään Kotouma juttuun.

Juho Maijala