Rauhalan koulun rehtori: ”Poistuminen sujui erinomaisesti” – koulu jatkuu torstaina normaalisti

16.3.2016 14:37
Lukijan kuva

Rauhalan alakoulun evakuoiminen sujui erinomaisesti, arvioi koulun rehtori Ville-Matti Hurskainen. Hurskainen kertoo, että koululla harjoitellaan poistumista vuosittain. Nyt harjoitellut taidot tulivat käyttöön, kun koulun 247 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä piti saada järjestyksessä ulos.

— Poistuminen oli erinomaista ja tilanne saatiin rauhoitettua nopeasti. Evakuoimista täytyy harjoitella joka vuosi. Nyt kaikki meni hyvin. On hyvä harjoitella.

Päivystävä palomestari teki evakuoimispäätöksen yhdessä Hurskaisen kanssa, kun koulun ulkopuolella hajosi kaukolämpöputki puolenpäivän aikaan keskiviikkona. Evakuoiminen tehtiin varotoimenpiteenä.

— Kuulutin keskusradiossa, mitä on tapahtunut koululla. Oppilaat siirtyivät kokoontumispaikalle opettajien johdolle. Evakuoiminen tapahtui viidessä minuutissa.

Keskiviikon koulupäivä päätettiin samalla lopettaa, koska vedet piti saada kuivattua koulun tiloista. Hurskainen kertoo, että osa lapsista pelästyi tilannetta, mikä näkyi itkuisuutena. Hän lähetti oppilaiden koteihin viestin, että lasten kanssa olisi hyvä keskustella tapahtuneesta kotona.

Koulu jatkuu torstaina normaalisti. Hurskainen aikoo ottaa tapahtumat vielä puheeksi oppilaiden kanssa.

— Huomenna otetaan kaikki kokoon ja puhutaan siitä, mitä tapahtui ja miten tästä mennään eteenpäin.

Keskiviikkona kello kahden aikaan Kotkan energian kaukolämpöyksikkö pyrki vielä paikantamaan tarkkaa vuotokohtaa.

Juhana Nyman