Pelastuslaitos evakuoi Rauhalan koulun Kotkassa — kaukolämpöputki hajosi koulun edustalla

16.3.2016 12:54
Lukijan kuvaRauhalan koulu Kotkassa evakuoitiin keskiviikkona kaukolämpöputken hajoamisen vuoksi.
Rauhalan koulu Kotkassa evakuoitiin keskiviikkona kaukolämpöputken hajoamisen vuoksi.
Vihreäksi värjättyä kaukolämpönestettä valui kadulle ja kouluun sisään.

Pelastuslaitos on evakuoinut Rauhalan koulun Kotkassa varotoimenpiteenä kaukolämpöputken hajoamisen takia keskiviikkona iltapäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 12 jälkeen.

Mällinkadun risteyksessä koulun ulkopuolella on hajonnut kaukolämpöputki, josta on vuotanut vihreäksi värjättyä nestettä sekä kadulle että koulun tiloihin.

Päivystävä palomestari Juha Säämänen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että koulun evakuointi sujui nopeasti ja rauhallisesti. Kuuman kaukolämpönesteen vuoto ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

— Evakuointi meni yllättävän nopeasti, muutamassa minuutissa saatiin koulu tyhjäksi. Laskimme, että 247 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä saimme ulos. He ovat harjoitelleet tätä aiemmin, mikä auttoi. Kaikki meni rauhallisesti. Muutama esikoululainen sanoi, että vähän pelottaa.

Koulupäivä Rauhalassa päättyy tämän päivän osalta tähän ja koulun rehtori pyrkii saamaan lasten vanhempiin yhteyttä. Säämänen ei osannut tuoreeltaan arvioida, saadaanko koulu avattua torstaina.

— Vettä on vuotanut kouluun sisälle sekä keittiöön että kellaritiloihin. Paikoin oli viisi senttiä vettä lattialla.

Paikalla oleva Kotkan energian kaukolämpöyksikkö on selvittämässä vuotokohtaa ja Kymenlaakson sähkön huoltomiehet varmistavat, etteivät sähkölaitteet aiheuta vaaraa.

Pelastuslaitos avustaa vuotopaikan paikallistamisessa ja imuroi sisätiloihin vuotaneen veden pois.

Juttua päivitetty: Korjattu kello 14.20 vuotokohta, joka on Mällinkadulla.

Juhana Nyman