Pelaako Kotti? KTP:n putoamistaistelu jatkuu Loimaalla

14.3.2016 16:28
Kuva: Raimo eerola
KTP:n Devonne Giles pelaa tänäänkin vaivoistaan huolimatta. Bisonsin Tukka Kotin (vasemmalla) pelikunto on
KTP:n Devonne Giles pelaa tänäänkin vaivoistaan huolimatta. Bisonsin Tukka Kotin (vasemmalla) pelikunto on "siinä ja siinä", mutta isäntien Matias Ojala (oikealla) on joka tapauksessa sivussa.

KTP-Basketin taistelu Korisliigan sarjapaikasta (ja ehkä vielä pudotuspeleistäkin) jatkuu tänään Loimaalla. Bisons on voittanut kaikki kauden aikaisemmat kohtaamiset, mutta viimeaikaisten tapahtumien vuoksi vanhoista tuloksista on hyvin vaikea ennakoida mitään.

Bisonsilla on tänään varmuudella riveissään vain kaksi tammikuun lopussa Kotkassa 97—74-murskavoitossa pelannutta miestä, Paul Hill ja Ville Mäkäläinen. Joukkueen tukipilari Tuukka Kotti on ollut kaksi peliä sivussa, ja Bisonsin verkkosivujen mukaan hänen pelaamisensa tänään on ”siinä ja siinä”. Kotimaisista Matias Ojala on edelleen poissa, ja uudistuneesta ulkomaalaiskaartista Corey Maynard ei enää jatka Loimaalla.

Bisons on tyhjennysmyyntinsä alkamisen jälkeen hävinnyt kuudesta liigaottelustaan viisi (keskimäärin 31 pisteellä), mutta toisaalta voittanut Kauhajoella 26 pisteellä. Viimeksi se selvisi Tampereella 16 pisteen tappiolla.

— Yritämme rakentaa perjantain pelin hyvien asioiden pohjalle, valmentaja Greg Gibson sanoo Korisliigan verkkosivuilla.

KTP-leirissä epävarminta on tällä kertaa Sefton Barrettin pelaaminen. Sitkeä kantapäävamma näytti surkeassa Seagulls-ottelussa taas vaivaavan enemmän kuin muutamassa aiemmassa ottelussa, joten Alex Herrera saattaa tänään palata kokoonpanoon ensimmäistä kertaa sitten helmikuun alun Kouvot-ottelun.

— Bisons on kokenut melkoisen myllerryksen kokoonpanossa ja rivissä on monta uutta tuttavuutta. Vaikkeivat he ole viime aikoina monta voittoa ottaneet, ovat he osoittaneet suurta taisteluhenkeä, päävalmentaja Anton Mirolybov sanoo.

— Tähän kun lisätään joukkueen takana seisovat fanit, niin ei ottelusta ole odotettavissa helppoa. Meidän täytyy parantaa niillä osa-alueilla missä olimme perjantaina surkeita, eli pallosta haluamme pitää huolta emmekä saa antaa vastustajalle hyökkäyslevypalloja liikaa.

Bisons—KTP-ottelu alkaa Loimaalla kello 18.30.

Jukka Lehtoranta