Vilniemen koulu yhä Haminan kaupungin omistuksessa

11.3.2016 6:45
Kuva: Antti-jussi Larvio
Vilniemen koulun kaupan sinetöinti puuttuu vielä, sillä kauppakirja on tekemättä.
Vilniemen koulun kaupan sinetöinti puuttuu vielä, sillä kauppakirja on tekemättä.

Vilniemen koulusta on lopullinen kauppa tekemättä ostajan ja Haminan kaupungin välillä. Kauppakirjaa ei ole allekirjoitettu, joten koulu on yhä Haminan kaupungin omistuksessa. Haminan kaupunginhallitus hyväksyi viime marraskuun lopussa koulun myynnin vilniemeläiselle Juha Viitalalle perustettavan yhtiön lukuun.

Myyntipäätös sinetöityi tammikuun puolivälissä, kun kaupunki myöntyi maksamaan Cleven suvulle 50 000 euron korvauksen koulukiinteistöä varten aikanaan tehdyistä lahjoituksista. Cleven suku veti tuolloin pois myyntipäätöksestä jätetyn oikaisuvaatimuksen.

Haminan kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu sanoo kauppakirjan tekemisen siirtyneen muun muassa muiden kiireiden vuoksi. Hänen mukaansa kauppakirjan laatiminen myös vaatii tavanomaista enemmän aikaa.

Viitala sanoo kaupan viimeistelyn viivästyneen hänen osaltaan muun muassa terveydellisistä syistä. Hän toteaa niin ikään olosuhteiden muuttuneen tarjouksen tekemisestä sen verran, että hän myös vielä harkitsee koulun ostamispäätöstä uudelleen.

Koulukaupassa on sovittu, että Viitalan perustettava yhtiö maksaa kaupungille kiinteistöstä 78 000 euroa. Kaupunki ostaa vastaavasti Viitalalta maata Vilniemeltä 80 000 eurolla.

Antti-Jussi Larvio