Pudotuspelihaaveille kova isku, KTP-Basketille niukka kotitappio

11.3.2016 20:44
KTP:n Darren Duncan ei ollut pallovarmimmillaan. Tässä vastassa Seagullsin ex-kotkalainen Nanayaw Awuah Addae.
KTP:n Darren Duncan ei ollut pallovarmimmillaan. Tässä vastassa Seagullsin ex-kotkalainen Nanayaw Awuah Addae.

KTP-Basketilta taitavat jäädä pudotuspelit tällä kaudella pelaamatta.

KTP hävisi Karhuvuoressa helsinkiläiselle Seagullsille 76—80 (35—41). KTP:llä on jäljellä on enää neljä runkosarjaottelua, ja niistä pitäisi ottaa kaksi voittoa enemmän kuin kahdeksantena oleva BC Nokia.

Sarjan hännillä oleva Kobrat on kaksi pistettä KTP:tä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tasapisteissä KTP on lapualaisten edellä.

KTP kohtaa maanantaina vieraissa Bisonsin. Viimeisessä kotiottelussa ensi perjantaina vastassa on Kauhajoki. Sen jälkeen KTP vierailee vielä Kouvojen ja Pyrinnön salissa.

Seagulls-pelissä ensimmäinen 20 minuuttia oli vuoristoratamainen. Kumpikin oli välillä nykäisemässä ison eron, mutta toinen ajeli sen aina kiinni. Tauon jälkeen mentiin varsin tasaisissa merkeissä loppuminuuteille asti.

Vieraiden Jason Conleyn korissa 1.03 ennen loppusummeria oli ratkaisun makua. Vieraat johtivat 76—71.

12 sekuntia ennen loppua Devonne Gilesin kolmonen toi KTP:n tilanteeseen 76—78. KTP rikkoi heti Carl Lindbomia, mutta tämä heitti molemmat vapaaheittonsa sisään ja voiton Helsinkiin.

KTP:n peliä leimasivat pallonmenetykset, joita kertyi peräti 21. Pelintekijä Darren Duncan (13/2/3 syöttöä) hukkasi välineen seitsemän kertaa.

KTP:n LaMarcus Reed jäi ensimmäisen 20 minuutin aikana nollille, mutta heitti lopulta 18 pistettä. Samuel Haanpään saldo oli 17.

Selkävaivoista kärsinyt ja eilisissä harjoituksissa vielä nilkkansakin telonut Devonne Giles kokosi tehot 16/15, mutta vaivat näkyivät korinaluspelissä. Sefton Barrett jäi vaatimattomaan 8 pisteeseen.

Seagullsin sentteri Terrence Watson oli hyvällä heittotuulella ja takoi 28 pistettä. Seagullsille menetyksiä kertyi vain 10, hyökkäyspään levypalloja peräti 19.