Katariinan uimalaan tulossa kahden vuoden kuluttua remontti — kuntotutkimuksen mukaan uimalassa voi silti polskia hyvillä mielin

10.3.2016 11:02
Kuva: Raimo Eerola
Katariinan uimalaan on tulossa remontti.
Katariinan uimalaan on tulossa remontti.

Katariinan uimalassa on useita korjausta vaativia kohteita, mutta uimalaa on silti turvalista käyttää, kerrotan Kotkan kaupungilta. Tiedot on saatu tuoreesta rakennusteknisestä kuntotutkimuksesta.

Kuntotutkimuksessa käytiin läpi muun muassa ulkoallas, sisäallas, ulkoseinärakenteet, välipohjarakenteet, yläpohja ja vesikatto. Kuntotutkimuksen mukaan uimalarakennus on edelleen käyttöturvallinen.

Uimalarakennukseen on tulossa tehtäväksi korjaustoimenpiteitä. Sisäilman kannalta havaittiin riskitekijöinä mikrobivaurioita joissakin ulkoseinä- ja vesipohjarakenteissa. Myös kulkuteiden turvallisuuspuitteet vesikatossa ja allashuoneen alakatossa sekä vesikaton korjaukset vuotojen estämiseksi otetaan korjauslistalle.

Uimalan korjauksiin liittyvä tarveselvitystä sekä hankesuunnitelmaa ryhdytään työstämään pian. Korjaukset otetaan esille talousarvioehdotuksessa vuodelle 2017.

Varsinainen peruskorjaus tai muu rakentaminen alkaa vuoden 2018 puolella. Hanketta valmistelee liikunnan kehittämisryhmä, joka voi kuulla asiantuntijoita.

Marjo Latvanen