Kenelle Kymenlaakson kulttuuriympäristöpalkinto — ehdota saajaa

3.3.2016 14:07
Kuva: Katja Juurikko
Nutikka-palkinto luovutettiin ensimmäisen kerran 2014. Tuolloin se myönnettiin Kouvolan rakennusperinnön inventointityöstä.
Nutikka-palkinto luovutettiin ensimmäisen kerran 2014. Tuolloin se myönnettiin Kouvolan rakennusperinnön inventointityöstä.

Kymenlaakson liitto etsii ehdokkaita Kymenlaakson kulttuuriympäristöpalkinnon saajaksi. Joka toinen vuosi jaettava Nutikka-palkinto myönnetään nyt toisen kerran.

Palkinto suunnataan Kymenlaakson rakennetun ympäristön, arkeologisen perinnön ja maiseman hoidon hyödyntämistä ja vaalimista edistäville toimenpiteille. Nutikka voidaan myöntää yksityishenkilölle, yhteisölle, yritykselle, kunnalle tai kaupungille.

Palkintoehdokkaan valitsee Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen, Kymenlaakson liiton ja Kymenlaakson museon muodostama ryhmä. Päätöksen palkinnon saajasta tekee Kymenlaakson ympäristöpoliittinen toimikunta.

Ehdotuksia palkinnonsaajista voi esittää kuka tahansa. Perustellut ja selventävillä tiedoilla varustetut ehdotukset tulee toimittaa 30.4. mennessä osoitteeseen Kymenlaakson liitto/Lotta Vuorinen, Karhulantie 36 B, 48601 Kotka tai lotta.vuorinen@kymenlaakso.fi.

Ensimmäinen Nutikka-palkinto myönnettiin 2014. Tuolloin sen ottivat vastaan arkkitehti Rurik Wasastjerna ja Kouvolan tekninen johtaja Hannu Luotonen Kouvolan rakennusperinnön inventointityöstä.

Kimmo Puhakka