Kotkassa suunnitellaan kaupungin johtamista, organisaatiota ja toimintatapoja

2.3.2016 14:33 | Päivitetty: 2.3.2016 14:54
Kuva: Kimmo Seppälä
Kotkan kaupungin johtamista, organisaatiota ja toimintatapoja mietitään uusiksi.
Kotkan kaupungin johtamista, organisaatiota ja toimintatapoja mietitään uusiksi.

Kotka on käynnistämässä hanketta, jossa suunnitellaan kaupungin johtamista, organisaatiota ja toimintatapoja tulevaisuudessa.

Tavoitteena ja hankkeen nimenä on Elinvoimainen ja toimintakykyinen Kotka. Lähtökohtina ovat lähivuosina tapahtuvat suuret muutokset, kuten mahdolliset itsehallintoalueet ja sote-ratkaisut sekä uusi kuntalaki.

Hankkeessa nousevat esille esimerkiksi kaupunkikonsernin uudistamisen raamit, konserniohjaus ja omistajapolitiikka, palveluiden järjestäminen sekä elinkeinopolitiikan ja elinvoiman turvaaminen.

Hanketta on valmisteltu vuodenvaihteen molemmin puolin työryhmässä, johon kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtajan johtoryhmä.

Kevään aikana järjestetään useita työpajoja ja seminaareja, joihin osallistuvat pääasiassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja niiden valtuustoryhmien puheenjohtajat, joilla on edustus kaupunginhallituksessa.

Koko kaupunginvaltuustolle hanketta esitellään iltakoulussa maaliskuussa ja valtuustoseminaarissa kesäkuussa. Kaupunkilaisille järjestetään myös mahdollisuus tutustua hankkeeseen ja kommentoida sen tuloksia.

Elokuussa kaupunginhallitus ja -valtuusto päättävät hankkeen tulosten hyväksymisestä.

Marja Luumi