Posso edustaa kartalla kotkalaista ruokakulttuuria, mutta missä syödään tervaleipää?

28.2.2016 9:50
Kuva: Kimmo Seppälä
Posso edustaa kotkalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.
Posso edustaa kotkalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Tänään vietetään suomalaisen ruokakulttuurin päivää. Sen kunniaksi julkaisemme interaktiivisen Makuja Suomesta -kartan, johon on koottu 31 suomalaista reseptiä. Kotkan kohdalla komeilee posso.

Projektissa työskennelleen Elina Eronen Piperin mukaan kartan tarkoituksena on korostaa perinteisiä suomalaisia ruokia ja paikallista osaamista.

— Suomi on varsin iso maa, mutta meitä suomalaisia ei kuitenkaan ole valtava määrä, mikä tekee paikallisten ruokaherkkujen paljoudesta kunnon rikkauden ja kokemisen arvoisen, hän huomauttaa.

Kartta on luotu Ruokatieto Yhdistys ry:n ja matkajärjestö Expedian yhteistyönä.

Katsele karttaa täällä.

Suvi-Tuuli Malinen