Mieskuoropäivät tuo Kotkaan yli sata laulajaa

25.2.2016 20:03
Kuva: Sari Tauru
Mieskuoro Kisailijoiden pienryhmä harjoitteli kisakappaleitaan Mikko Hauhian johdolla keskiviikkoiltana.
Mieskuoro Kisailijoiden pienryhmä harjoitteli kisakappaleitaan Mikko Hauhian johdolla keskiviikkoiltana.

Lauantaina Kotkan konserttitalo täyttyy mieslaulajista. Suomen Työväen Musiikkiliiton Mieskuoropäivillä esiintyy kuusi kuoroa ja yhteensä 110 laulajaa. Vuotuinen tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kotkassa.

Kilpailumuotoisessa tapahtumassa on kolme sarjaa: yksinlaulu, pienryhmät ja kuorot. Tuomareina toimivat Reijo Paavola, Seija Kiiveri ja Jouko Koivukoski. Päivä huipentuu yhteislauluosioon, jossa kaikki kuorot esiintyvät yhdessä.

— Harvoin tässä kylässä saadaan yli 100 laulajaa samalle lavalle yhtä aikaa, tapahtuman järjestelyistä vastaavan Mieskuoro Kisailijoiden puheenjohtaja Tauno Halkola toteaa.

Halkolan mukaan Mieskuoropäivien tavoitteena on antaa näkyvyyttä, kuuluvuutta ja lisäpotkua lauluharrastukselle.

— Tämä on meille näytön paikka. Sekä kuoron johtajalle että laulajille on terveellistä nähdä, mitä muut kuorot tekevät. Heiltä saa ahaa-elämyksiä ja vinkkejä omaan ohjelmistoon, taiteellinen johtaja Mikko Hauhia sanoo.

Tapahtuma alkaa lauantaina 27.2. kello 12 pienryhmäkarsinalla ja yksinlaulusarjalla. Suuri mieskuorojen kilpailukonsertti alkaa kello 16. Lippuja myydään ovella sekä ennakkoon Sävelaitassa ja kukkakauppa Linneassa.

Lue lisää Mieskuoro Kisailijoiden alkaneesta vuodesta perjantain lehdestä.

Outi Palmu