Kotkalaista Kari Arffmania esitetään Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi

25.2.2016 12:10
Kuva: Sari Tauru
Kotkan kaupunginteatteriakin taannoin johtanut Kari Arffman on nousemassa Helsingin kaupunginteatterin johtoon.
Kotkan kaupunginteatteriakin taannoin johtanut Kari Arffman on nousemassa Helsingin kaupunginteatterin johtoon.

Helsingin teatterisäätiön hallitus esittää yksimielisesti Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi kotkalaista teatteritaiteen maisteria Kari Arffmania. Esityksen mukaan uusi johtaja aloittaa tehtävässään loppuvuonna 2016 Helsingin Kaupunginteatterin toimintaa vuodesta 1998 menestyksekkäästi johtaneen Asko Sarkolan jäädessä teatterinjohtajan tehtävästä eläkkeelle.

Arffman on 47-vuotias ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1997. Hän on toiminut Kotkan ja Jyväskylän Kaupunginteattereiden johtajana yhteensä lähes 10 vuoden ajan. Hän on näytellyt tai ohjannut mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Kotkan Kaupunginteatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa. Kari Arffman työskentelee parhaillaan Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saavan musikaalin ohjaajana ja näyttelijänä.

Helsingin teatterisäätiön hallitus tekee lopullisen päätöksen teatterinjohtajasta sen jälkeen kun Helsingin Kaupunginteatterin henkilökuntayhdistykset ovat antaneet lausuntonsa asiassa.

EIJA ANTTILA