Kärkisaaressa avautui uusi galleria — ”haluamme avata ovemme etenkin paikallisille taiteilijoille”

24.2.2016 7:08
Kuva: Kimmo Seppälä
Kärkisaaressa on avautunut taidegalleria. Anne Kainlauri ja Minna Gren kertovat, että tarkoitus on järjestää myös taidetapahtumia.
Kärkisaaressa on avautunut taidegalleria. Anne Kainlauri ja Minna Gren kertovat, että tarkoitus on järjestää myös taidetapahtumia.

Kotkan Kärkisaaressa on avautunut uusi taidegalleria. Ensimmäiseen näyttelyyn on ripustettu loviisalaisen Kristina Elon öljyvärimaalauksia.

Elo kuvailee teoksiaan laatukuvanaivismiksi.

— Se on kehittämäni taidesuuntaus, jossa yhdistyvät realismi ja naivismi.

Pitkään ammattitaiteilijana työskennellyt Elo aloitti uransa naivistisilla töillä. Realismi tuli mukaan yhtälöön, kun hän opiskeli kuvataidetta Kotkan Repin-instituutissa vuosina 2007—2011.

Huvilassa on esillä myös kotkalaisen Otto Kiukkosen maalauksia. Kiukkonen on maalannut vuodesta 2008 lähtien.

Yrittäjät Anne Kainlauri ja Minna Gren kertovat, että gallerian tavoitteena on esitellä sekä ammattitaiteilijoiden että harrastajien töitä. Loppuvuodeksi on suunnitteilla neljä näyttelyä.

— Haluamme avata ovemme etenkin paikallisille taiteilijoille. Maalausten ohella galleriaan voi tuoda esimerkiksi veistoksia, installaatioita ja valokuvia, Kainlauri sanoo.

Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi taiteilijoilla on mahdollisuus jättää teoksiaan ”hoitoon”, jolloin ne sijoitetaan majoitushuoneisiin.

Gallerian epävirallisia avajaisia vietettiin viime viikolla, jolloin Kärkisaaressa aloitettiin lounastarjoilu. Taidetta pääsee katsomaan arkipäivisin kello 11—13 sekä viikonlopputapahtumissa. Aukioloaikoja pidennetään kesää kohti. Myös taidetarjontaa on tarkoitus lisätä.

— Tilat mahdollistavat erilaisten taidetapahtumien järjestämisen, Kainlauri sanoo.

Suunnitelmissa on järjestää ainakin taiteilijatapaamisia. Sali on avoinna myös muusikoille.

Outi Palmu