Talvilomalaiset mahtuvat vielä pohjoisen hiihtokeskuksiin

23.2.2016 17:36
Kuva: MIKA STRANDÉN
Pohjoisessa on hiihtokeskusten toimistusjohtajien mukaan täydelliset ulkoilusäät.
Pohjoisessa on hiihtokeskusten toimistusjohtajien mukaan täydelliset ulkoilusäät.

Kierros suosittuihin suomalaisiin hiihtokeskuksiin paljastaa, että tilaa löytyy vielä mattimyöhäisille. Esimerkiksi Tahkolla ja Ylläksellä riittää sekä lunta että majapaikkoja. Etelän paikoin vähäluminen talvi ei ole Ylläksen toimitusjohtajan Nina Forsellin mukaan vaikuttanut varauksiin. Jos lumille on päästy jo kotopuolessa, sitä halutaan mieluusti jatkaa lomalla. Toisaalta taas jos lunta ei ole tullut, halutaan siitä nauttia edes lomaviikon verran pohjoisemmassa.

Jos pohjoisen sijaan tahtookin talvilomalla etelän lämpöön, alkaa tulla kiire. Matkatoimisto Kymenmatkat Oy:lla on vielä joitakin pakettimatkoja kaukokohteisiin Aasian suuntaan. Reittilennoilla toki pääsee aurinkoon, vaikka valmispaketit loppuisivatkin. Lyhyempää reissua kaipaavat ehtivät helposti vielä esimerkiksi risteilylle Tallinnaan. Matkapoikien Kotkan toimipisteen Soili Mikkonen vinkkaa, että mökkihöperyyteen auttaa vaikkapa pikainen päiväristeily, jolle mahtuu lyhyelläkin varoitusajalla.

Myös kaakonkulmalla riittää tekemistä talvilomalaisille. Kaakko135:n nettisivuilta löytyy vinkkejä ja tapahtumia puuhaa kaipaaville. Esimerkiksi Merikeskus Vellamossa ja kirjastoissa on tavallista enemmän etenkin perheen pienemmille sopivaa ohjelmaa.

Suvi-Tuuli Malinen