Kotka valitsi neljä nuorta Tall Ships Races 2016 -purjehdukselle

23.2.2016 22:04
Kuva: Raimo Eerola
Christian Radich saapui Kotkaan kesän 2007 The Tall Ship Race -kisassa.
Christian Radich saapui Kotkaan kesän 2007 The Tall Ship Race -kisassa.

Kotka on valinnut neljä nuorta edustamaan kaupunkia ensi kesän Tall Ships Races -purjehdukselle. Kesän 2016 purjehdukselle mukaan valittiin kotkalaiset Sampo Heiliö, Meri Kuusela ja Konsta Sakki sekä haminalainen Ida Toivari.

Kaupunki haki neljää 15—25-vuotiasta nuorta purjehtimaan Tall Ships Races 2016 -kisaan Portugalin Lissabonista Espanjan Cadiziin. Purjehdus tehdään heinä-elokuun vaihteessa. Hakuajan loppuun mennessä kaupungille tuli eri-ikäisiltä nuorilta yhteensä 33 hakemusta.

— Etsimme aktiivisia ja ulospäin suuntautuneita nuoria, jotka ovat valmiita jakamaan kokemuksiaan matkaan valmistautumisesta, itse purjehtimisesta ja tapahtuman vaikutuksista sen jälkeen. Tavoitteenamme on, että nämä nuoret toimivat niin sanottuina agentteina, kun etsimme nuoria purjehtijoita kesän 2017 The Tall Ships Races -tapahtumaan, jossa Kotka on yksi isäntäsatamista, kertoo päätuottaja Heli Toikka Kotkan Tall Ships Races -organisaatiosta.

Kotkan kaupunki maksaa osan nuorten matkakustannuksista, mutta nuoret hankkivat myös itse varoja kattaakseen kustannukset.

Kaupunki tulee ylläpitämään Kotkan nuorisopurjehdustiimiä omaan The Tall Ships Races tapahtumaan asti. Tiimiin pääsevät mukaan automaattisesti kaikki nyt paikkoja hakeneet, mutta siihen voi myös liittyä myös myöhemmin.

Kotka on sitoutunut lähettämään nuoria myös kesän 2017 purjehdukselle, ja silloin tavoitteena on saada kymmeniä nuoria mukaan.

Kanerva Jalarvo