Bisonsin ahdinko syvenee: Zeno lähtee Romaniaan, muutkin jenkit kentän sivussa

23.2.2016 20:27
Kuva: Raimo Eerola
Bisons ja KTP kohtasivat viimeksi tammikuussa Kotkassa.
Bisons ja KTP kohtasivat viimeksi tammikuussa Kotkassa.

Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut korisliigaseura Bisons pelasi tänään liigaottelun Seagullsia vastaan puhtaasti kotimaisin voimin. Loimaalaisten neljä jäljellä olevaa amerikkalaisvahvistusta tuntuvat olevan lähtökuopissa, vaikka Martin Zeno ja Paul Hill olivatkin Seagulls-ottelussa merkittynä pöytäkirjaan. Kumpikaan ei käynyt kentällä, ja romanialainen CSM Oradea kertoi aiemmin tänään tehneensä Zenon kanssa sopimuksen.

— Huhuja olen kuullut, että kaikki amerikkalaiset ovat lähdössä, mutta en tiedä tarkemmin, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo.

— Ikävältähän tuo kuulostaa.

Bisons kertoi vakavista taloushuolistaan helmikuun alussa. Tiettävästi osalle Bisons-pelaajista ilmoitettiin tuolloin, että he ovat vapaita etsimään itselleen uutta työnantajaa. Nyt kallispalkkaiset amerikkalaiset tuntuvat ottaneen vinkistä vaarin.

Jacob Burtschi ja Aubrey Coleman lähtivät jo pari viikkoa sitten, Zeno on lähdössä, eivätkä siirtouutiset Loimaalta varmaan tähän lopu.

Talousvaikeudet näkyvät väistämättä kentän puolellakin. Seagulls johti jo puoliajalla 28 pisteellä ja voitti lopulta 105—72.

Bisons on tappiosta huolimatta sarjassa jaetulla kakkossijalla. Se säilyy kahdeksan pudotuspeleihin jatkavan seuran joukossa, vaikka häviäisi loput yhdeksän otteluaan.

Jukka Lehtoranta