Tykkylumi katkonut Etelä-Kymenlaaksossa sähköjä tuhansilta - uusia sähkökatkoja odotettavissa ensi yönä ja maanantaina

21.2.2016 19:16
Kuva: Seppo Rautiovaara
Tykkylumi on painanut puita sähkölinjoille. Ensimmäiset sähkökatkokset havaittiin jo lauantaina illalla.
Tykkylumi on painanut puita sähkölinjoille. Ensimmäiset sähkökatkokset havaittiin jo lauantaina illalla.

Raskas tykkylumi on katkonut sähköjä eilisestä illasta lähtien Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella lähinnä Etelä-Kymenlaaksossa. Sunnuntain aikana enimmillään lähes 2400 asiakasta on ollut samanaikaisesti vailla sähköä. Tällä hetkellä eli sunnuntaina alkuillasta sähköttömiä talouksia on noin tuhat.

Kymenlaaksossa on satanut runsaasti lunta. Nuoskatykyn aiheuttamia vahinkoja on tullut sunnuntain aikana yhä enemmän ja uusia sähkökatkoja syntyy, kun lumiset puut taipuvat linjoille, kertoo Annemari Backman Kymenlaakson Sähköverkosta.

Sääennusteeseen pohjautuen sähköyhtiö arvioi, että puustovaurioista aiheutuvia sähkökatkoja tulee lisää vielä maanantaipäivän aikana. Uusia sähkökatkoja syntyy, kun lumiset puut taipuvat linjoille. Puiden lumikuorma on niin suuri, että sähkökatkoksia syntyy.

Kymenlaakson Sähköverkko on edennyt sähkökatkojen korjaamisessa hyvin, ja sähkökatkot ovat olleet kestoltaan noin 2-3 tunnin mittaisia. Maastossa työskentelee tällä hetkellä tilanteen mukainen miehitys poistamassa linjojen päälle taipuneita puita ja oksia. Valmiustaso sekä sähköverkon viankorjauksessa että vikailmoitusten vastaanotossa pidetään korkeana, kunnes säätila muuttuu ja kaikki tykkylumen aiheuttamat katkot on saatu korjattua, Backman kertoo.

Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaat voivat ilmoittaa uusista vikapaikoista päivystysnumeroon 05 7780 222. Jakelualueen sähkönjakelun tilannetta voi myös seurata reaaliajassa sähköyhtiön Häiriönetti-palvelussa.

Marjo Latvanen