Uutisvuodossa arvuuteltiin viikon uutisissa kotkalaisen Hannu Eklundin yleisönosastokirjoitusta

20.2.2016 22:16

Helsingin Sanomat julkaisi tiistaina kotkalaisen urheiluhistorioitsija Hannu Eklundin mielipidekirjoituksen, jonka sanoma lyhykäisydessään oli, että naiset eivät pärjää urheilijoina miehille. Lauantai-iltana paljon keskustelua herättänyt aihe päätyi Ylen televisiokanavalle Uutisvuoto-ohjelmaan.
Osallistujilta arvuuteltiin mistä uutisesta mahtaa olla kyse.


Uutisvuodossa muisteltiin, että kirjoituksessa sanottiin, etteivät naiset halua kilpailla, vaan menevät mieluiten fiilispohjalta, ja miehet ovat lähtökohtaisesti urheilussa aina naisia parempia.


—Minussa on aika lailla pehmeyttä, eikä naiset ole kiinnostuneita, totesi Stan Saanila.
—Mulla nousee noin sata kiloa penkistä, tiedotti Jari Tervo.


Juontaja Baba Lybeck kertoi, miten kävi Uutisvuodon omassa Cooperin testissä.
—Mulla meni 12 minsaa, mutta Tervo ja Saanila olivat valmiita jo kuuden minsan kohdalla, juontaja nauratti yleisöä.


Lopuksi Baba Lybeck pohti, että jos naiset laitettaisiin juoksemaan tuotesijoitetuilla korkkareilla, saataisiin sadan metrin finaaliin mahtumaan ainakin kaksi mainoskatkoa.


Stan Saanilan joukkue sai kaksi pistettä tiedettyään, että kyse oli mielipidekirjoituksesta, joka julkaistiin aiemmin tällä viikolla Helsingin Sanomissa. Saanilan joukkue myös voitti koko viikon Uutisvuodon.


Naisurheilun innoittamana voittajille lahjoitetttiin urheiluliivit. Häviäjäjoukkue taas sai täytettäväksi miesurheilun hengessä pitkävetokuponkeja.

Marjo Latvanen