Sellupaalin vääntö on tekniikkalaji — Katso video!

20.2.2016 19:38
Kuva: Kimmo Seppälä
Ibrahem Fawzi Ahmad vääntää paalia Pertti Hellgrenin opastuksella. Taka-alalla vuoroaan odottelevat Pekka Porttikivi ja Safi Ullah Sedeqi.
Ibrahem Fawzi Ahmad vääntää paalia Pertti Hellgrenin opastuksella. Taka-alalla vuoroaan odottelevat Pekka Porttikivi ja Safi Ullah Sedeqi.

Kotkan Ankkuri-talossa on suuren urheilujuhlan tuntua. Meneillään on sellupaalien väännön SM-kilpailujen ensimmäiset harjoitukset. Paikalle on saapunut kymmenkunta vääntäjää ja vanhoja mestareita.

Pekka Porttikivi tarttuu ensimmäisenä haasteeseen. SM-tason penkkipunnertaja ottaa sellupaalin kulmista kiinni ja alkaa pyörittää. 200-kilonen paali liikkuu eteenpäin, mutta väärällä tekniikalla.

— Älä pyöritä, vaan väännä vastakkaiselta kulmalta toiselle, vieressä seisova Pertti Hellgren opastaa.

Muutaman harjoituskerran jälkeen vääntäminen alkaa sujua. Porttikivi myöntää, että tekniikka vaatii vielä harjoittelua, jos mielii osallistua kilpailuun.

— Kilpailuhulluus sai lähtemään. Olen täällä Hurukselan kylän edustajana. Täytyihän kylältä saada yksi vahva mies mukaan, Porttikivi naurahtaa.

Sellupaalien väännön SM-kilpailut on kotkalaisen Carl-Gustav Walldénin tuottama ja käsikirjoittama ohjelmallinen tapahtuma, joka huipentuu Kotkan Meripäivillä Merikeskus Vellamossa pidettävään finaaliin.

Harjoitukset ja alkuerät suoritetaan Ankkuri-talossa talven ja kevään aikana. Yleisölle avoimet harjoitukset pidetään huutosalissa torstaisin kello 12.

— Osallistujalta vaaditaan 16 vuoden ikää ja hyvää terveyttä. Muita vaatimuksia ei ole, Walldén kannustaa osallistumaan tapahtumaan.

Katso harjoituksissa kuvattu video täältä.

Lue lisää aiheesta sunnuntain lehdestä.