Miten KTP voittaisi myös vieraissa? ”Jos tiedät, hyppää bussiimme ensi lauantaina”

20.2.2016 23:08

KTP-Basket nousi tämänpäiväisellä Nokia-voitolla viimein tasapisteisiin syksystä asti takaa-ajamansa Lapuan Kobrien kanssa. Sarjapaikan säilyttäminen ja jopa paikka Korisliigan pudotuspeleissä on entistä realistisempi ajatus — mutta niiden saavuttamiseksi tarvitaan voittoja muuallakin kuin kotisalissa.

KTP:n yhdeksästä voiitosta seitsemän on tullut Karhuvuoressa ja kaksi ”toisessa kotisalissa” Helsingin kisahallissa, jossa kotkalaisilla on perinteisesti vankka vieraskannatus.

Päävalmentaja Anton Mirolybovilta kysyttiin tänään lehdistötilaisuudessa, miten KTP saataisiin voittamaan myös vieraissa.

— Sen jos tiedät, hyppää bussiimme ensi lauantaina. Itse en osaa antaa tuohon vastausta. Jotenkin vain henkinen selkäranka katkeaa pelaajiltamme helposti vieraissa. Ei tietenkään saisi, Mirolybov vastasi.

KTP pelaa viikon kuluttua lauantaina Salossa Vilpasta vastaan. Kaikkiaan kotkalaiset joutuvat reissupeliin vielä viidesti, kun kotipelejä on jäljellä enää kolme. Etenkään maaliskuun 5. päivänä pelattavaa vierasottelua Kobria vastaan ei saa hävitä.

KTP:n jäljellä olevat ottelut Korisliigan runkosarjassa:

27.2. Vilpas—KTP

2.3. KTP—Kataja

5.3. Kobrat—KTP

11.3. KTP—Seagulls

14.3. Bisons—KTP

18.3. KTP—Karhu

23.3. Kouvot—KTP

26.3. Pyrintö—KTP

Jukka Lehtoranta