Rekkoja ei saada kokonaan pois Haminan kaduilta

18.2.2016 7:15
Kuva: Antti-Jussi Larvio
Venäläisrekkojen saamiseksi pois Haminan kaupungin kaduilta on esitetty muun muassa Lepikönrannan rekkaparkin sulkemista.
Venäläisrekkojen saamiseksi pois Haminan kaupungin kaduilta on esitetty muun muassa Lepikönrannan rekkaparkin sulkemista.

Kymen Sanomien haminalaislukijat ihmettelevät, miksi rekkaliikennettä ei ole valmistuneesta ohitustiestä huolimatta saatu pois Haminan keskustan kaduilta. Edelleen etenkin venäläisrekat käyttävät Haminaa etappinaan.

– Mielestäni suurin osa raskaasta liikenteestä käyttää valmistunutta ohitustietä. Rekkojen läpiajoliikenne on vähentynyt selvästi aiemmasta, uskoo Haminan kaupungin tiemestari Esa Kelkka.

Raskasta liikennettä on pyritty ohjaamaan ohitustielle opastein. Ongelman ratkaisuksi on esitetty myös Lepikönrannan rekkaparkin sulkemista. – Kyllä se mahdollista olisi, mutta se tuskin ratkaisisi ongelmaa. Sen jälkeen venäläisrekat olisivat pysäköityinä katujen varsille.

Kokonaan ei rekkaliikennettä pystytä Kelkan mielestä kieltämään. – Se ei ole mahdollista. Kaupungin liikkeisiin on päästävä esimerkiksi jakeluautoin. Kauppoihin tulee jatkuvasti tavaraa rekoilla. Kokonaan ei rekkaliikennettä saada pois kaupungin kaduilta.

Timo Suurnäkki