A-klinikan työntekijät ovat huolissaan palvelujen jatkumisesta

18.2.2016 5:38
Kuva: Tuomas Sarparanta
Kaupunki ostaa A-klinikalta edelleen selviytymis- ja laitoskuntoutuspalvelut.
Kaupunki ostaa A-klinikalta edelleen selviytymis- ja laitoskuntoutuspalvelut.

Kotkan kaupungin päätös kotouttaa A-klinikan hoitamat päihdehuollon avohoitopotilaat kunnalle huolestuttaa A-klinikan työntekijöitä. Etelä-Suomen A-klinikan aluejohtaja Heli Kainulaisen mukaan työntekijöitä mietityttää, miten palvelut voidaan varmentaa tiukemmilla resursseilla.

Kymen A-klinikan järjestämässä avohoidossa on 15 päihdetyöhön erikoistunutta työntekijää. Kunnan mielenterveys- ja päihdepuolelle on rekrytoitu kaksi uutta psykiatrista sairaanhoitajaa kolmen jo työskentelevän vahvistukseksi. Henkilöstömäärä nousee liki 40, kun mukaan lasketaan avohoito ja kuntoutusyksikkö Mieku. Henkilökuntaa on lisäkoulutettu viime vuoden aikana ja siihen panostetaan myös kuluvana vuonna.

Kainulaisen käsityksen mukaan mitään palvelua ei olla suoranaisesti jättämässä pois, vaikka linjaukset esimerkiksi hoitojakson pituudesta tulevat varmasti muuttumaan. Kaupunki käy vielä neuvotteluita eri palveluntuottajien kanssa. Kainulainen toivoo, että tehostamisen kylkeen voisi innovoida yhdessä uusia, paremmin kohdistettuja palveluja.

Suvi-Tuuli Malinen