Tattoo-vieraat pääsevät majoittumaan Brahessa ensi kesänä

17.2.2016 17:44
Kuva: Antti-Jussi Larvio
Brahe talvehtii parhaillaan Tervasaarella. Saimaa Travels ei vielä kerro aluksen kesän ohjelmasta paljoakaan.
Brahe talvehtii parhaillaan Tervasaarella. Saimaa Travels ei vielä kerro aluksen kesän ohjelmasta paljoakaan.

Haminan Tervasaarella talvehtivan m/s Brahen ensi kesän suunnitelmista on tihkunut vain vähän tietoja laivan omistavalta Saimaa Travels Oy:ltä. Yhtiön nettisivun mukaan alus toimii ensi kesän Hamina Tattoossa viikon ajan majoituslaivana. Lisäksi Brahe tekee yhden matkan Helsingistä Kotkan Meripäiville. Saimaa Travelsin toimitusjohtaja Kirsti Laineen mukaan muilta osin aluksen ensi kesän ohjelma on vielä auki.

Yhtiö kertoi syksyllä neuvottelevansa saksalaisen matkanjärjestäjän kanssa risteilyistä Haminasta Lappeenrannan kautta Savonlinnaan. Tarkoituksena oli kuljettaa saksalaisia risteilyvieraita, joita saksalainen yhteistyökumppani tuo Saksasta Suomeen. Laine ei kommentoi kyseisten risteilyjen tilannetta tässä vaiheessa.

Saimaa Travels Oy hankki Brahen vuonna 2010, jonka jälkeen alus risteili Saimaalla ja Suomenlahdella. Vuosina 2013 ja 2013 sen ohjelmassa olivat myös risteilyt Haminasta Viipuriin. Vuoden 2014 elokuussa Brahe vuokrattiin Tanskaan, mutta vuokraus päättyi viime vuoden keväällä yhteistyöongelmiin tanskalaisen vuokraajan kanssa.

Haminan Tervasaarelle alus tuli talvehtimaan viime syksynä.

ANTTI-JUSSI LARVIO