Perussuomalaisten Kymen piiri esittää turvapaikanhakijoiden telttakylän perustamisen mahdollisuutta itärajalle

17.2.2016 20:58

Kymen piirin perussuomalaiset vaatii Suomea valmistautumaan itärajan yli tulevien turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymiseen. Puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen sanoo, että jos turvapaikanhakijoita alkaa tulla massoittain itärajan yli, kontrollia tulee tiukentaa.

— Jos sieltä tulee suuri massa, ei saa käydä kuin Torniossa, että ihmisiä ei rekisteröidä lainkaan. Ei ole mahdollista, että 200 000 ihmistä kulkee ympäri maata ilman kontrollia. Täytyy hyvin tarkkaan seurata, mihin ihmiset lähtevät täällä liikkumaan, Heltimoinen sanoo.

— Jos tulee todella paljon ihmisiä, pitää miettiä onko pakko perustaa telttakyliä turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Tähän pitää varautua etukäteen, että suunnitelmat on olemassa.

Puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen sanoo, että Suomen ei tule missään tilanteessa myötäillä Venäjän etua painostuksen alaisena. Venäjän toimintapa rajalla on Heltiimoisen mukaan muuttunut hallituksen päätöksellä.

— On selkeästi näköpiirissä, että Venäjä kokeilee suomen poliittista järjestelmää ja taloudellista kestokykyä. Suomen ei tule lähteä taipumaan painostuksen alla. Jos nyt lähdetään taipumaan, sama pakolaiskortti tulee uudelleen esiin.

Juhana Nyman