Avohuollon päihdepotilaita hoitaa jatkossa Miepä-keskus

17.2.2016 19:17

Kotkan kaupunki kotiuttaa päihdehuollon palveluita A-klinikalta kunnalliselle perusterveydenhuollon puolelle. Terveysasemien lisäksi avohoidossa olevia päihdepotilaita hoidetaan vuodenvaihteessa perustetussa mielenterveys- ja päihdetyön Miepä-keskuksessa.

Uudistuksen ohjenuorana on valtakunnallinen suositus, jossa tavoitellaan palveluiden integroimista. Palvelu alkaa samalla linjalla asiakkaan ongelmasta riippumatta. Mikäli vaativammalle hoitosuhteelle on tarvetta, potilaat ohjataan Miepä-keskukseen.

Asiakkaan näkökulmasta uudistuksen hyöty on päihde- ja mielenterveyspuolten yhdistymisessä. Miepä-keskuksen etu A-klinikkaan verrattuna on se, että psykiatrinen puoli on automaattisesti mukana hoidossa.

— A-klinikan tiedot eivät näkyneet meille. Tiedonvaihto helpottuu, kun tiedot ovat samassa järjestelmässä, huomauttaa ylilääkäri ja päihdepsykiatri Juha Kemppinen.

Uudistuksen takana ovat jo viime kevään ja kesän aikana sovitut säästötoimenpiteet. Säästötavoite on 750 000 euroa vuodessa. A-klinikalle kunta on maksanut vuosittain yli 1,5 miljoonaa.

 

Lue myös:

400 avohoidon päihdepotilasta siirtyy Kymen A-klinikalta perusterveydenhuollon hoteisiin

Suvi-Tuulli Malinen