Hajonnut venttiili aiheutti Kotkamillsiltä kuuluneen pauhun – ”on pitänyt erittäin pahaa ääntä”

14.2.2016 9:50

Höyryvoimalaitoksen venttiilin hajoaminen aiheutti kovaa meteliä Kotkamillsin alueella lauantai-iltana. Kymen Sanomien toimitukseen alkoi tulla tietoa alueelta kuuluvasta kovasta pauhusta kello kymmenen jälkeen illalla.

Sunnuntaiaamuna toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoi, että höyryvoimalaitoksen särkynyt venttiili oli aiheuttanut metelin.

— Venttiili oli mennyt rikki ja höyryt olivat päässeet taivaalle. Se on pitänyt erittäin pahaa ääntä.

Hämäläinen kertoo, että venttiili saatiin korjattua väliaikaisella ratkaisulla yöllä. Vika korjataan ensi viikon aikana. Lauantai-iltaisella ongelmalla ei Hämäläisen mukaan ole vaikutusta tuotantoon.

Hän kertoo, että kyseessä on matalapainehöyryn linjassa oleva venttiili, jossa paine on 1,2 baria. Hämäläisen mukaan korjaustyöt voidaan tehdä niin, että höyryjä ei tarvitse päästää kattilasta.

Kotkamillsin tehtaalta on lähiaikoina odotettavissa samankaltaista meteliä, kun uusia putkia puhalletaan höyryllä puhtaaksi.

Hämäläinen kertoo, että asiasta on tiedotettu, ja että puhallustyöt tullaan tekemään päiväsaikaan. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä tiedossa.

Juhana Nyman