PeKa voitti, vaikka pelasi minuuttikaupalla vajaalla — ja muita erikoisuuksia

13.2.2016 17:13
Kuva: Antti Kaarto
Tear'a Laudermill (pallon kanssa) heitti Peli-Karhuille avauserässä 15 pistettä, toisessa 8 ja kolmannessa 13. Päätöserässä hän jäi pisteittä, ja viides virhe tuli heti jatkoajan alussa.
Tear'a Laudermill (pallon kanssa) heitti Peli-Karhuille avauserässä 15 pistettä, toisessa 8 ja kolmannessa 13. Päätöserässä hän jäi pisteittä, ja viides virhe tuli heti jatkoajan alussa.

Karhuvuoren yleisö taputti seisaallaan Peli-Karhujen ja Äänekosken Huiman välisen naisten korisliigan ottelun päätyttyä. PeKa voitti jatkoajan jälkeen 96—94 (86—86, 43—43).

Tasaisena sujunut ottelu tarjosi kaikenlaisia kummallisuuksia.

Peli-Karhuille vihellettiin ottelussa 27 virhettä. Se on paljon, kun joukkueella oli käytettävissään vain seitsemän pelaajaa. Kun jatkoaikaa oli jäljellä vähän päälle kolme minuuttia, sai Saara Wahlgren viidennen virheensä ja joutui penkille. Tilanne oli 89—90.

Kun penkillä olivat jo entuudestaan Tear’a Laudermill ja Akil Simpson, jäi PeKalle enää neljä pelaajaa parketille: Laura Lehtoranta, Natalia Laurinantti, Deonica McCormick ja Roosa Lehtoranta.

Nelikko sitkisteli uskomattomasti, ja McCormick nosti voittopisteet korin alta juuri ennen jatkoajan päätössummeria.

30 minuutin jälkeen näytti varmalta, että Laudermill tekee tämän kauden liigan piste-ennätyksen. Hänellä oli kasassa jo 36 pistettä, mutta niin vain amerikkalainen jäi päätöserässä pisteittä, ja Forssan Alun Candice Warthenin 39 pisteen kausiennätys jäi voimaan.

Laudermillin saldo on kauden toiseksi suurin.

PeKasta McCormick teki 17 ja Laura Lehtoranta 16 pistettä, joista 12 syntyi päätöserässä kolmen pisteen heitoilla.

Yksi kausiennätyskin tuli. Huiman Kenya Robinson (32 pistettä) poimi peräti 29 levypalloa, kun Catzin Chandra Harrisin ennätys oli 22.

Koko PeKan joukkue pyydysti 38 levypalloa.

Voitto oli Peli-Karhuille neljäs peräkkäinen. Joukkue on kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Antti Kaarto