Käräjäoikeuden työpaikat eivät onneksi häviä Kymenlaaksosta

12.2.2016 5:54 | Päivitetty: 12.2.2016 7:12
Kuva: Kimmo Seppälä

Jos hallituksen ensi syksylle odotettava esitys läpäisee eduskuntakäsittelyn, käräjäoikeuksien määrä supistuu 27:stä 20:een ja moni sivutoimipiste lakkaa. Vuonna 2018 on määrä loppua myös Kotkan sivukanslian ja istuntopaikan. Linjauksen ehdotuksesta teki oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.)

Yt-neuvottelut alkavat käräjäoikeuksissa. Laamanni Satu Salmi sanoo, että työpaikat eivät Kymenlaaksosta onneksi häviä, vaikka ne siirtyvät Kouvolaan. Valtakunnallisesti uudistuksen odotetaan vievän muutamia kymmeniä työpaikkoja, ei kuitenkaan tuomarien.

Kiinteässä yhteistyössä käräjäoikeuden kanssa Kotkassa työskentelee Salpausselän syyttäjänviraston Kotkan palvelutoimisto, jossa on viisi syyttäjää ja kaksi syyttäjäsihteeriä. Johtava kihlakunnansyyttäjä Jarmo Toivola Kouvolasta katsoo, ettei käräjäoikeusuudistus juuri vaikuta syyttäjien töihin paitsi siinä, että käräjäpäiviksi on ajettava Kouvolaan.

— Esitutkintaviranomaisten eli poliisin ja tullin kanssa työnteko jatkuu Kotkassa. Syyttäjien osaltahan valmistellaan siirtymistä 11 virastosta neljän viraston malliin. Mutta ei senkään pitäisi vaikuttaa palvelutoimistojen määrään, Toivola sanoo.

Hannele Karppinen