Fazer muutti merkkarin kokoa pienemmäksi turvallisuussyistä

9.2.2016 22:16
Kuva: Seppo Rautiovaara

Merirosvokolikoita eli tuttavallisemmin merkkareita on valmistettu jo viime syyskuusta lähtien pienemmän kokoisena. Pienempään kokoon siirryttiin tukehtumisvaaran vuoksi.

Fazer kertoo nettisivuillaan, että se on pienentänyt merkkarin kokoa, jotta makeisen syömiseen ei liity riskejä ja nauttiminen olisi helpompaa. Merkkarin rakenne on sitkeä, ja tästä johtuen on päädytty uuteen turvallisempaan kokoon.

Merirosvorahauudistus ei ole vaatinut Lappeenrannan makeistehtaalla uusia investointeja, sillä makeisia tehdään samoilla koneilla kuin aiemminkin. Uudistuksessa on selvitty uusien muottien teettämisellä.

—Merkkareihin on tehty vuosien saatossa erilaisia muutoksia, kertoo makeisten viestintäjohtaja Leena Eerola Fazerilta. 1980-luvun lopulla merkkarit poistuivat kauppojen hyllyiltä pitkäksi aikaa kokonaan. Merkkarit tuotiin takaisin vuodenvaihteessa 2012-2013, ja silloin erityistä oli juuri se, että yhtiö palasi alkuperäiseen, Chymoksen vuosilta peräisin olevaan reseptiin. Välillä lantteja tehtiin toisella reseptillä, Eerola kertoo.

Leena Eerolan mukaan Fazer on saanut uudistuneista merkkareista vain kourallisen palautetta sähköpostitse. Maku on säilynyt samana. Uudessa merkkaripussissa on lisäksi hedelmä- ja kolalantteja.

Marjo Latvanen