Kolmen polven draama ensi-iltaan Kotkan kaupunginteatterissa

3.2.2016 7:38
Kuva: Sari Tauru
Neljäntienristeys sisältää dramatiikkaa ja ajankuvausta sadan vuoden aikajaksolla.
Neljäntienristeys sisältää dramatiikkaa ja ajankuvausta sadan vuoden aikajaksolla.

Kotkan kaupunginteatterissa saa lauantaina ensi-iltansa Tommi Kinnusen palkittuun esikoisromaaniin Neljäntienristeys perustuva näytelmä.

Näytelmä kertoo kolmen sukupolven mittaisen tarinan ihmisistä, jotka kurkottavat ulos yhteisön heille osoittamista rooleista.

— Kirja oli häikäisevä lukukokemus. Se on tunnetasolla voimakas teos, jossa on niskavuorelaista jatkumoa ja elementtejä, jotka vievät vereslihalle, kehuu näytelmän dramatisoinut Snoopi Siren alkuperäisteosta.

Näytelmän teemaksi nousee suvaitsevaisuus.

— Tarinassa kuvataan, miten yhteiskunta eri vuosikymmenillä suhtautuu elämäänsä eri tavalla eläviin ihmisiin. Tarkoituksenamme on herättää voimakkaita tunteita. Teatterissa on tarjolla draamaa ja fiktiota, voimme kärjistää asioita, toteaa näytelmän ohjannut Miko Jaakkola.

Perjantaina 5. helmikuuta kello 17.30 Snoopi Siren ja Miko Jaakkola kertovat esityksestä Kotkan kirjaston 2. kerroksessa ja johdattavat tilaisuuden jälkeen osallistujat katsomaan näytelmän ennakkoesitystä, joka alkaa klo 19 Kotkan Kaupunginteatterin Suurelle näyttämöllä. Liput esitykseen voi noutaa jo aiemmin teatterin lipunmyynnistä ti -pe klo 11-17. Hinta 14 euroa.

Neljäntienristeys-näytelmän ensi-ilta Kotkan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 6. helmikuuta kello 19.

Johanna Vehkaluoto