KTP:llä on tänään mahdollisuus tavoittaa Lapua — LaMarcus Reed on kohta Suomessa

29.1.2016 15:14
Kuva: Kai Kilappa
KTP ja Bisons kohtasivat viimeksi marraskuussa Loimaalla. Isännät voittivat 11 pisteellä.
KTP ja Bisons kohtasivat viimeksi marraskuussa Loimaalla. Isännät voittivat 11 pisteellä.

KTP-Basketin omat ”pudotuspelit” Korisliigassa jatkuvat tänään, kun Loimaan Bisons tulee Karhuvuoreen kylään. Isännillä on ottelun alla Sefton Barrettiin liittyviä epävarmuustekijöitä, mutta myös mahdollisuus nousta sarjataulukossa aivan edellä menevien kantaan — pitkästä aikaa. Jos KTP voittaa, se nousee tasapisteisiin Lapuan Kobrien kanssa ja vain yhden voiton päähän BC Nokiasta ja Salon Vilppaasta.

Jumbosijaa KTP ei vielä tänään voi jättää, sillä Kobrat on keskinäisissä voitoissa edellä 2—1 ja siten tasapisteissä kotkalaisia edellä.

KTP:n uusi amerikkalaisvahvistus LaMarcus Reed on paraikaa matkalla Suomeen. Hänen pelilupansa on kunnossa, mutta Bisons-otteluun hän ehtinee vain katsojaksi.

Kantapääpotilas Barrettin pelikunto on arvoitus.

— Seftonin kanssa mennään koko ajan päivä kerrallaan ja nytkin tiedämme vasta aivan ottelun alla onko hän pelikykyinen, KTP-valmentaja Anton Mirolybov sanoo seuran verkkosivuilla.

Bisons ja KTP ovat viime vuosilta toisilleen hyvin tuttuja tiukoista pudotuspelikahinoista. Tällä kaudella Bisons on voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset, mutta ei mitenkään murskaavasti (Kotkassa lokakuussa 75—65 ja Loimaalla marraskuussa 84—73). Sitten alkukauden voimasuhteet ovat reilusti tasoittuneet, ja molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä 10 ottelustaan viisi.

— KTP pelaa joukkueena huomattavasti paremmin kuin aiemmin. Toivottavasti mekin pystymme pelaamaan yhteen kummassakin kenttäpäädyssä, sillä sitä vaaditaan voittoon, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson sanoo korisliiga.fi-sivustolla.

Ottelu alkaa Karhuvuoren Steveco-areenalla kello 18.30.

Jukka Lehtoranta