Kotkan pääkirjastossa neljä kirjallista iltaa — Finlandia-voittajakin vierailee!

27.1.2016 10:04
Kuva: Heini Lehväslaiho
Finlandia-voittaja Laura Lindstedt tulee Kotkaan helmikussa.
Finlandia-voittaja Laura Lindstedt tulee Kotkaan helmikussa.

Kirjalliset illat alkavat Kotkan pääkirjastossa torstaina. Kevään aikana iltoja järjestetään yhteensä neljä.

Kirjastotoimenjohtaja Katariina Kupiainen kuvailee kevätkauden profiilia korkeaksi — mukana on useita palkittuja kirjailijoita.

Ensimmäinen vieras on Karo Hämäläinen, jolta ilmestyi viime vuonna Paavo Nurmesta kertova romaani, Yksin. Vastikään Savonia-palkinnon voittanut teos on Hämäläisen kuudes aikuisten romaani.

— Hän on kevään kirjailijavieraista ehkä eniten suuren yleisön kirjailija. Yksin on kovasti luettu ja tykätty teos, Kupiainen kertoo.

Helmikuun 11. päivä vieraana on kirjailija Laura Lindstedt, joka palkittiin viime marraskuussa Finlandia-palkinnolla romaanistaan Oneiron.

— Oli mukavaa, että saimme Finlandia-voittajan Kotkaan näin tuoreeltaan.

Kupiaisen mukaan Finlandia-voittajat kiinnostavat aina lukijoita. Näin on myös Oneiron kohdalla, josta on vieläkin 113 varausta Kymenlaakson alueella.

— On hienoa asia, että ihmiset lukevat palkittuja teoksia, vaikka ne eivät useinkaan ole helppoja.

Myös maaliskuun kirjailija Markku Pääskynen oli viime vuonna Finlandia-palkintoehdokkaana kirjallaan Sielut. 28. huhtikuuta Kotkaan saapuu kirjailija ja dramaturgi Riikka Ala-Harja, jonka viimeisin teos, Kevyt liha, ilmestyi viime vuonna.

Vuonna 2015 Kotkan pääkirjastossa järjestettiin 10 kirjallista iltaa, jotka vetivät ennätysyleisön, yhteensä 731 kuulijaa. Lisäksi viittä tietokirjailijaa oli kuulemassa yhteensä 338 henkilöä.

Kirjalliset illat

28.1. Karo Hämäläinen

11.2. Laura Lindstedt

31.3. Markku Pääskynen

28.4. Riikka Ala-Harja

Kotkan pääkirjaston 2. kerros. Vapaa pääsy.