PeKan uusi sentteri pohjusti vierasvoiton – "Nyt alamme voittaa useammin"

23.1.2016 14:56 | Päivitetty: 23.1.2016 15:37

Peli-Karhut on voittanut naisten korisliigan vierasottelussaan Tampereen Pyrinnön 76—62 (39—38). Voitto on kotkalaisille sarjan toinen ja nostaa joukkueen pois jumbosijalta Pyrinnön edelle.

Voittajien sankareita olivat uusi amerikkalaisvahvistus Akil Simpson ja Roosa Lehtoranta. Viikko sitten Kotkaan tullut keskushyökkääjä Simpson pelasi ensimmäisen ottelunsa ja kokosi heti hurjat tehot 28/16/3 syöttöä. 18-vuotias Lehtoranta heitti 18 pistettä, vaikka pelasi vain 23 minuuttia.

PeKa ratkaisi ottelun päätösneljänneksen puolivälissä. Pyrintö johti vielä 60–59 ja PeKan penkki oli juuri saanut protestoinnista teknillisen virheen. Se tuntui kuitenkin toimivan vieraitten pussiin, sillä PeKa vei seuraavat minuutit 14–0 ja karkasi tavoittamattomiin.

– Onneksi tempo oli aika matala. Tällä porukalla olisi muuten voinut tulla väsy, PeKan valmenhtaja Seppo Kurki sanoi.

Loukkaantumisten koettelema PeKa oli matkassa vain kahdeksalla pelaajalla. Väkeviä otteluja vuodenvaihteen jälkeen pelannut juniori Matilda Mässeli on loppukauden sivussa nilkkavamman takia ja myös Lotta Richterin poissaolo jatkuu. Roosa ja Laura Lehtorannankin pelikunto oli ennen ottelua niin suuri arvoitus, että Kurki halusi reissuun myös 17-vuotiaan Natalia Laurinantin. Hän pelasi erinomaiset 15 minuuttia, teki kuusi pistettä ja otti kolme levypalloa.

– Hyvä, että löytyy tällaisia laurinantteja silloin kun oikein kovasti tarvitaan, Kurki kehui.

Hän uskoo, että Simpsonin tulon myötä PeKan kurssi kohenee pysyvästi.

– Nyt alamme voittaa useammin, Kurki sanoi.

PeKan pelit jatkuvat huomenna kotiottelulla Honkaa vastaan.

Jukka Lehtoranta