Ampujakaksikko jälleen Kaksikon paras — katso keitä muita Virolahdella ja Miehikkälässä palkittiin

22.1.2016 18:00
Kuva: Harri Levänen
Tommi Takanen ja Sirkka Savukari pokkasivat viimeksi yhdessä parhaiden urheilijoiden palkinnot vuoden 2013 saavutuksistaan. Kuva otettu tammikuussa 2014.
Tommi Takanen ja Sirkka Savukari pokkasivat viimeksi yhdessä parhaiden urheilijoiden palkinnot vuoden 2013 saavutuksistaan. Kuva otettu tammikuussa 2014.

Tommi Takanen on vuoden 2015 urheilija Miehikkälässä ja Sirkka Savukari Virolahdella. Kaakon kaksikko julkisti valinnat perjantaina.

Skeet-ampuja Takanen oli Miehikkälän paras urheilija jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Viime vuonna hän saavutti Suomen ranking-sarjan voiton, ja otti SM-kilpailuissa hopea. Takanen ampui lisäksi Eurooppa-cupissa neljänneksi.

Hän osallistui myös MM-kilpailuihin, missä saavutti joukkuekilpailussa kahdeksannen sijan. Historian ensimmäisissä ”Euroopan olympialaisissa” (The European Games) Bakussa Takanen ampui 14:nneksi.

Myös Savukari on valittu Virolahden parhaaksi useita kertoja. Vuonna 2015 kivääriampuja niitti menestystä paitsi Ampumaurheiluliiton myös Reserviläisurheiluliiton, Suomen Metsästysliiton ja Suomen Veteraanieampujien SM-kisoissa.

Uusia Suomen mestaruuksia Savukarin palkintokaappiin kertyi peräti viisi.

Muut palkitut

Miehikkälän muut menestyneet urheilijat:

Venla Peltola, yleisurheilu ja paini (mm. 15-vuotiaiden tyttöjen SM-viestihopeaa 4 x 800 m, 15-vuotiaiden maastojuoksun joukkue SM, 14-vuotiaiden seiväshypyn SM-pronssi, KLL:n painin SM-hopeaa)

Elina Peltola, yleisurheilu (mm. 16-vuotiaiden seiväshypyn SM-pronssi)

Panu Pöntynen, autourheilu (nuorten jokamiesluokan SM-pronssi)

Timo Ruoppa, autourheilu/jokamiesluokka (mm. Kaakkois-Suomen aluemestaruus, joukkue-SM-hopeaa)

Jouni Takanen, metsästysammunta (mm. hirvenhiihdon SM)

Kimmo Ahti, ammunta (metsästysluodikon SM)

Vuoden liikuttajavalinnat:

Miehikkälä: Eläkeliiton Miehikkälän paikallisyhdistys. Yhdistys on lisännyt merkittävästi erilaisia liikuntamuotoja toimintaansa, toimintamuotoja esim. allasjumpat, kuntosali, sisäculing, seniorijooga ja -tanssi.

Virolahti: Virolahden Naisvoimistelijat on tarjonnut jo pitkään innostavaa ”koko kansan” ryhmäliikuntaa, takana ennätysmäisen vilkas vuosi.

Liikunnan olosuhdeteko:

Virolahden frisbeegolfrata / Miika Mattila. Vahva talkootyön näyte, joka on tuonut perheille yhteisen harrastuspaikan lähelle kuntakeskusta.

Vuoden kuntoliikkuja:

Kari Suoknuuti. Suoknuuti on aktiivinen kuntoliikkuja, joka toimii lisäksi salpavaellusoppaana, Miehikkälän Vilkkaan suunnistustoiminnan vetäjänä ja Miehikkälän Mielenterveysyhdistyksen ryhmien ohjaajana.

Antti Kaarto