Itselleen oppisopimuspaikan hankkinut haminalainen palkittiin tiistaina

18.11.2014 21:49
Kuva: Sari Tauru
Haminalainen Paavo Heiskanen palkittiin vuoden oppisopimusopiskelijana. Haminan Autoapu Oy:ssä työskentelevä Heiskanen valmistui autonasentajaksi.
Haminalainen Paavo Heiskanen palkittiin vuoden oppisopimusopiskelijana. Haminan Autoapu Oy:ssä työskentelevä Heiskanen valmistui autonasentajaksi.

Paavo Heiskanen oli kesätöissä Haminan Autoapu Oy:ssä, kun esimies kysyi josko hän voisi jatkaa siellä oppisopimuksella. Autoalaa opiskellut haminalainen innostui ajatuksesta, mutta koulu ei aluksi ollut samaa mieltä.

Opettajat epäilivät ettei oppisopimukselle olisi mahdollista siirtyä. Heiskanen järjesti itse itselleen opetussuunnitelman ja suoritti opintojensa kolmannen vuoden Autoapu Oy:ssä.

Heiskasesta tuli ensimmäinen Etelä-Kymenlaaksossa oppisopimuksella valmistunut autonasentaja. Tiistaina hänet palkittiin vuoden oppisopimusopiskelijana Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla.

Haminalaisen mielestä kaksi vuotta ammattiopistossa ja vuosi oppisopimuksella on erinomainen yhdistelmä autoalalle. Hänen mielestään vastaava sopisi moneen muuhunkin koulutusohjelmaan.

— Oppisopimuksella maksetaan pientä palkkaa, kun koulun penkillä ei saisi juuri mitään. Ja täällä oppii paljon enemmän kuin istumalla kahdeksan tuntia koulussa, Heiskanen sanoo työpaikallaan.

Opintojen jälkeen Heiskanen jäi töihin tuttuun työpaikkaan. Tammikuussa on vuorossa asepalvelus. Heiskanen on hakenut Tikkakoskelle lentotekniselle aliupseerikurssille toiveenaan päästä helikopteri- tai lentokonemekaanikoksi.

Vaikka toive toteutuisi, Heiskanen aikoo palveluksen jälkeen palata autojen pariin, sillä ne ovat lähellä hänen sydäntään.