Piiparin tehohetki pelasti PeKan

25.10.2014 17:06
Kuva: Kimmo Seppälä
Reetta Piipari (keskellä) hääri ratkaisijana, kun PeKa löi Hongan 71–62. Kuva on viikon takaisesta ToPo-ottelusta.
Reetta Piipari (keskellä) hääri ratkaisijana, kun PeKa löi Hongan 71–62. Kuva on viikon takaisesta ToPo-ottelusta.

Peli-Karhut ei ole yli vuoteen hävinnyt naisten korisliigassa muille kuin Lappeenrannan Catzille. Ei ole vieläkään, vaikka läheltä käytti tänään, kun Espoon Honka kyläili Karhuvuoressa. PeKa johti puolitoista minuuttia ennen loppua vain kahdella pisteellä, mutta selvitti lopun ja voitti 71—62 (29—27).

PeKa näytti rallattelevan selvään voittoon, kun se vei ensimmäisen neljänneksen 23—8. Toisella kymmenminuuttisella kotkalaisten korinteko tyrehtyi kuitenkin tyystin (6—19) ja Honka nousi peliin mukaan.

Jatkossakin koreja tehtiin ryppäissä. PeKa repäisi kolmannella neljänneksellä 13 pisteen keulan, mutta päästi Hongan jakson lopulla taas tuntumaan. Päätösjaksollakin PeKa ehti johtaa kahdeksalla pisteellä 55—47, mutta vielä kerran peli meni tiukaksi.

PeKan pelastajaksi nousi kokenut pelintekijä Reetta Piipari. Hän tuli kentälle vasta päätösjakson alussa, mutta käytti kymmenminuuttisensa huipputehokkaasti. Piipari teki ensimmäiset pisteensä vasta vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta syttyi siitä hurjaan vauhtiin. Piipari teki loppuminuuteilla PeKan 14 pisteestä 12 ja kantoi kotijoukkueen helpottavaan voittoon.

Jasmine Gill heitti PeKalle 21 pistettä ja otti 7 levypalloa. Natasha Thamesin saldo oli 11/11, Keira Peakin 12/15 ja Saara Wahlgrenin 6/7. Hongasta Jennifer Schlott heitti 27 ja Elina Koskimies 15 pistettä.

PeKa jatkaa sarjakakkosena tappiottoman Catzin kintereillä.