Huhtasaaresta tulisi erinomainen presidentti

9.8.2017 4:00

Tiistaina 8.8. Kymen Sanomissa julkaistussa yleisönosastokirjoituksessa koko Kotkan Keskustan valtuustoryhmä ilmoitti valtuutettu Vesa Levosen suulla hyvin yksiselitteisesti kantansa Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaareen. Kuten arvata saattoi, kanta oli voimakkaan negatiivinen.

Kirjoituksessaan Levonen perustelee Huhtasaaren sopimattomuutta hänen populistisilla lausunnoillaan. Yhtään sitaattia näistä lausunnoista Levonen ei kuitenkaan mielipiteensä todisteeksi kaiva. Kuulisin mielelläni, mitä ja missä Huhtasaari on sellaista sanonut, ettei presidentiksi kelpaisi. Esimerkiksi, kuinka Huhtasaari on ollut homofobinen? Ettei vaan Levonen nyt syyllisty itse sellaiseen, mistä syyttää Huhtasaarta.

Hieman myös kummastuttaa Levosen puheet puolueemme hajoamisesta, kun jäsenmäärä kesän aikana on kasvanut lähes tuhannella. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on kyllä hajonnut. Puolue sen sijaan ei ole hajonnut sen enempää kuin Kotkan Perussuomalaiset silloin, kun Levonen kumppaneineen jätti paikallisosaston ja valtuustoryhmän. Tuolloinkin syynä muuten oli porukan enemmistön päätös tietyistä henkilövalinnoista, jolloin Levonen itse hävisi nuorelle naiselle.

Todellisuudessa Laura Huhtasaarella on erinomaiset mahdollisuudet pärjätä hyvin talven 2018 presidentinvaaleissa. Hyväksi pärjäämiseksi katson pääsyn vaalien toiselle kierrokselle ja minimitavoitteeksi Timo Soinin vuoden 2012 vaaleissa tekemän perussuomalaisten ennätyksen rikkomisen.

Sauli Niinistön etumatka tuntuu tässä vaiheessa selvältä. Kuitenkin, jos Perussuomalaisten puoluevaltuusto vahvistaa Laura Huhtasaaren ehdokkuuden, on jopa mahdollista, että Suomi saa historiansa ensimmäisen nuoren ja näyttävän naispresidentin, joka uskaltaa sanoa asiat siten kuin niistä ajatte-lee.

Juho Eerola (ps.), Kotka