Pöysti sopimaton oikeuskansleriksi

7.7.2017 4:00

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on ajanut sote- ja maakuntauudistusta mielipuolen lailla. Millään ei ole ollut merkitystä, kunhan vain sosiaali- ja terveyspalvelut saataisiin yksityistettyä. Tämä tarkoittaisi kansalaisten maksamien verovarojen siirtoa yksityisille yrityksille.

Edellinen oikeuskansleri Jaakko Jonkka jäi eläkkeelle toukokuussa ja pääministerin päätöksen seurauksena Suomella ei tällä hetkellä ole ylintä laillisuuden valvojaa. Tämä menetelmä sopii hyvin Sipilän julkisuudelta piilossa oleviin vakuutuskuoriin.

Sipilä on valinnut uudeksi oikeuskansleriksi Tuomas Pöystin. Pöysti on ollut vastuussa sekä sote- että maakuntauudistuksesta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on todennut lukuisten asiantuntijalausuntojen jälkeen, että Pöystin ajama sote-uudistus on perustuslain vastainen.

Pöysti aloittaisi oikeuskanslerin virassaan vuoden vaihteen jälkeen. On täysin selvää, ettei hänellä ole enää moraalista eikä edes oikeudellista mandaattia toimia Suomen ylimpänä laillisuuden valvojana.

Suomi tarvitsee uuden oikeuskanslerin, koska kansalaiset eivät voi enää sote-sekoilun jälkeen luottaa nykyisen henkilön päätöksiin.

Petri Rissanen (ps.), Kotka