Laituri hautausmaan kohdalle

7.7.2017 4:00

Luonnollinen kulkuyhteys Kirkonmaan saarihautausmaalle on suoraan mereltä kohti hautausmaata. Rannasta pääportin kautta runsaat 20 metriä, ja ollaan hautausmaalla. Muut vaihtoehdot ovat täyttä haihattelua.

Lähes vuoden käyttökiellossa olevan massiivisen betonikannen eli laiturin purkamisen jälkeen saaren länsilaiturin kautta vainajien kuljetukset ja hautausmaan huolto tapahtuu kätevästi. Sen sijaan on täysin utopiaa, että kaikki muu käynti tapahtuisi länsilaiturin kautta. Lisämatkaa hautausmaalle pääsemiseksi tulisi mennessä kaksi kilometriä ja palatessa toiset kaksi kilometriä eli yhteensä neljä kilometriä. Täysin järjetön ajatusrakennelma.

Heikki Tohijärven ansiosta eri laiturivaihtoehdoista pitkäaikainen jahkailu seurakuntabyrokratiassa vuosia sitten päätyi vihdoin nykyiseen laiturisijaintiin eli laituri hautausmaan kohdalle. Vuosien käytännöstä ei ole mahdollista luopua millään konkreettisella faktalla.

Selkeä toimintaohje Kotka-Kymin seurakuntayhtymälle: Kunnon noususilta tai ponttonilaituri Kirkonmaan saarihautausmaalle. Vuosien takaisen jahkailun uusiminen seurakunnan byrokratiassa ei ole toivottavaa.

Aimo Seppälä, eläkeläinen, Kuutsalo