Kristinuskon todellinen luonne on rakkaus

1.7.2017 4:00

Hannu Eklund ei vastineessaan vastannut asettamaani kysymykseen, millaista todellista haittaa ihmiselle on kristilliseen kirkkoon kuulumisesta ja uskomisesta Jumalaan. Kirjoituksesta paistaa päällimmäisenä läpi asiantuntemattomuus kristinuskosta, Jumalan todellisesta olemuksesta ja välinpitämättömyys uskonnonvapautta kohtaan.

Eklund kutsuu itseään humanistiksi, mutta oikea humanisti pyrkii aina näkemään kanssaihmisissään hyvää – ei pahaa. Humanisti tarkastelee ympäristöään avoimin mielin ja aina toisia ihmisiä arvostaen. Kristillinen kirkko ei ole yritys eikä luutunut instanssi. Se on dynaaminen, ajassa elävä tavallisten ihmisten yhteisö, joita yhdistää toisiinsa usko Kristukseen ja hänen armoonsa sekä pyrkimys hyvään.

Suomen rikoslain 17 luvun 10§ mukaan uskonrauhan rikkomiseen syyllistyy henkilö, joka julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa sitä, mitä kirkko pitää pyhänä. Eklundin tapa julkisesti herjata Jumalaa ja Jeesusta on loukkaava.

Jeesus paransi sairaita, siunasi lapsia, opetti anteeksiantoa ja epäitsekkyyttä sekä rukoili jopa vainoajiensa puolesta. Kristinuskon todellinen luonne on rakkaus lähimmäistä ja Jumalaa kohtaan. Siitä ovat taikauskoiset myytit ja uskomukset kaukana. Parhaimmillaan kristinusko näyttäytyykin arjen pieninä hyvinä tekoina, joita todellinen humanistikin osaa arvostaa.

Pekka Soranummi, Hamina