Trump on maailman vaarallisin mies

15.4.2017 4:00

Samalla viikolla, jolloin Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi varmistui, niin RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson esitti eduskunnan kyselytunnilla ulkoministeri Timo Soinille (ps.) kansalaisten huolestumisen Trumpin valinnan johdosta. Soini vastasi aivan oikein, että kyseessä on demokraattisen vaalin tulos, johon kaikkien on tyydyttävä. Trump on ollut presidentin virassa kolme kuukautta, ja on todettava, että Henrikssonin huoli Trumpin valinnasta ei ollut turha.

Huoli Trumpin valinnasta ei ollut turha.

Maahantulokiellot tiettyjen muslimienemmistöisten maiden kansalaisille, Meksikon rajalle rakennettava muuri ja irtautuminen kansainvälisestä ilmastosopimuksesta eivät vaikuta järkeviltä ratkaisuilta. Kun Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili Washingtonissa, niin presidentti Trump ojensi kahden kesken Merkelille kirjekuoressa 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta, jota Saksa nauttii. Trumpin hallinto lupasi vielä lisää laskuja muille Nato-maille. Keitä olivatkaan ne viisaat suomalaiset, jotka kutsuivat Donald Trumpia hulluksi?

Trumpia kuvattiin myös maailman vaarallisimmaksi mieheksi. Tämän käsityksen esittäjille on annettava rehti tunnustus siitä, että olitte oikeassa. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on todella maailman vaarallisin mies.

Oli myös suomalaisia, jotka ennustivat mielipidetiedusteluissa Trumpin valinnan johtavan Yhdysvaltojen aloittamiin uusiin sotiin. Näitä merkkejä on jo ilmassa. Syyriassa on kyse Venäjän ja Yhdysvaltojen välisestä eturistiriidasta. Eturistiriitoja suurvaltojen välillä on tulevaisuudessakin. Suomalaiset voivat onnitella toisiaan siitä, että olemme sotilasliitto Naton ulkopuolella. Suomi on hyvä naapuri Venäjälle myös jatkossa. Venäjän presidentti Vladimir Putin on sydämellisesti tervetullut Suomeen juhlistamaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta.

Pentti Heinonen, Hamina