Negatiivisuus tappaa luovuuden

18.3.2017 4:00

Seppo Vaahtera esittää kovia väitteitä ja suuria lukuja kirjoituksessaan (KySa 13.3.). Pitkään Kotkan yhtenä päättäjänä olleena lienen oikeutettu pyytämään muutamaan kohtaa täsmennystä.

Vaahtera sanoo, että päättäjämme ovat tehneet taustatyötä pitkin maailmaa ja luettelee samalla maita ja kaupunkeja missä on käyty. Keitä nämä päättäjät ovat olleet? Valtuutetut ovat päättäjiä ja ainakaan minun kohdalleni ei tällaisia matkoja ole osunut eikä niitä ole edes tarjottu. Virkamiehet ovat päätösten valmistelijoita, esittelijöitä ja päätösten toteuttajia, enkä laske heitä päättäjiksi.

Toinen tieto on, että Kotka on satsannut hankkeeseen 400 000 euroa verovaroja. Mistähän eristä ja minkä verran mikäkin toimi on maksanut, jotta tällaiseen summaan on päädytty?

Investoinnit kouluihin, päiväkoteihin, Jumalniemen liittymiin ja muihin viimeisen kymmenen vuoden aikana eivät ole tietenkään suoraan tuloa tuottavia, mutta ovat työllistäneet rakennusaikana. Kaavoitus ja rakentaminen kaava-alueilla tuovat investointeihin sijoitetut eurot nopeammin takaisin.

Mitä on epäystävällinen suhtautuminen yrittäjyyteen? Seutu on menettänyt suurteollisuuden työpaikkoja, mutta elpyminen on alkanut nykyhallituksen aikana. Kotkan työpaikkaomavaraisuus on merkittävä ja Kotkassa käydään töissä naapurikunnista. Tästäkin Vaahtera voisi esittää konkreettisia lukuja, mutta ei esitä, kun se olisi ristiriidassa kirjoituksen mollaavan ja vihjailevan sävyn kanssa. Tällainen vaihtoehdoton negatiivisuus tappaa luovuuden niiltäkin, jotka vielä uskovat yrittämiseen ja ovat valmiita riskin ottoon.

tka

Seppo Eerola, kaupunginvaltuutettu (kok.), Ko