Maaseutu unohtui Haminan nettisivuilta

10.3.2017 4:00

Etsiessäni tietoa millaisen kuvan Haminasta saa kaupungin internetsivujen kautta huomasin äkkiä, että jotain puuttuu. Ja vaikka kuinka etsi, eipä juuri löytynyt.

Löysin kuvia kaupungin keskustasta sekä saaristosta ja Haminan kaupunkia esiteltiin Hamina-info-valikossa lauseella ” Haminan vaikuttava vanha kaupunki linnoitusvalleineen, meri ja saaristo sekä ystävällinen, aito ja aktiivinen ilmapiiri tekevät Haminasta ainutlaatuisen ja viihtyisän ”.

Totta, mutta mihin unohtui maaseutu? Millä välilehdellä kerrotaan, että Haminassa on myös kaunista ja arvokasta maaseutua? En löytänyt. Ei edes yhtä kuvaa maaseudulta tai haja-asutusalueelta. Haminan esittelyvideolla näkyy onneksi sentään pieniä pätkiä muualtakin kuin merenrannalta tai keskustasta ja maaseutukylät on jopa mainittu. Kaupungin internetsivuilta selviää, että Haminan kaupungin kokonaispinta-ala on 1155 neliökilometriä , joista maa- ja sisävesialuetta 633 neliökilometriä. Kun avaa maastokartan ja tutkii Haminan kaupungin rajoja, on pelkkä kaupungin maa-alue karkeasti sanottuna paikallisen sanomalehden sivun kokoinen. Haminan historiallinen keskusta mahtuu tällöin peukalon alle.

Kaupungillamme on upea ja ainutlaatuinen historiallinen keskusta ja saaristo, sitä ei käy kiistäminen, mutta ei unohdeta maaseutua niiden kustannuksella. Toivon, että maaseutu tulee näkymään kaupungin nettisivuilla ja kaupungilla muutenkin kuin listana kyläyhdistyksistä.

Katja Räsänen, kuntavaaliehdokas (vihr.sit.), Hamina