Kaikkia tarvitaan päätöksentekoon

8.3.2017 4:00

Seppo Häkkinen kirjoitti hallintovaliokunnan puheenjohtajan ja kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) blogista, jossa tölväistään Kotkan vasemmistoliittoa ylimielisesti.

Kirjoituksessa Eerola antaa ymmärtää, että mielenterveyspotilaiden tai alkoholistien arvo ehdokkaana olisi jotenkin huonompi kuin muiden.Tämä on mielestäni suuremman luokan loukkaus mielenterveyspotilaita ja alkoholisteja kohtaan. Se myös kertoo jotain ihmisyyden ymmärtämättömyydestä. Mielenterveysongelma ei välttämättä vaikuta lainkaan kykyyn hoitaa kunnallisia luottamustehtäviä.

Kuka tahansa, myös Eerola itse, voi sairastua henkisesti. Mielestäni se ei tekisi kuitenkaan Eerolasta vielä ”häntäpään houkkaa”.

Juuri tällainen Eerolan osoittama ylimielisyys on tappanut ihmisten uskon demokratiaan: päätöksenteko halutaan ulkoistaan eliitille, valioyksilöille: hyvin koulutetuille byrokraateille.

Minusta oli erittäin hyvä, että Häkkinen toi julki Eerolan todellisen kannan.

Kunnallinen päätöksenteko ei saa luisua elitismiin vaan tarvitsemme kaikkia tavallisia kotkalaisia tuomaan omaa asiantuntemustaan ja näkökulmaansa päätöksiin. Mikään vamma tai sairaus ei saa olla este osallistua yhteiskunnan päätöksentekoon.

Joona Mielonen (vas.) , Kotka