Tapahtui erään kaupungin sairaalassa

8.1.2017 4:00

Eräässä kaupungissa korkeat virkamiehet viisaudessaan olivat päättäneet pyhien aikana säästää, lapsista tietenkin. He olivat tehneet ratkaisun, että päiväkoti A suljetaan, ja lapset siirretään päiväkoti B:hen. Ohjaajia ei tietenkään siirretty, säästösyistä?

Joukossa oli myös alle kaksivuotias tyttölapsi, eloisa ja kovin liikkuva. Eräänä päivänä lapsi kiipeää tai nostetaan kiipeilytelineelle, josta hän putoaa, työnnetään tai hyppää alas, päiväkodissa kukaan ei tiedä? Tyttö kannetaan sisälle syömään ja jossain vaiheessa joku huomaa, että kaikki ei ole kohdallaan, jalat eivät pidä. Lapsen 20-vuotias äiti soitetaan hakemaan tyttöä kotiin, tai viemään terveyskeskukseen. Kaikki ei kuulemma ole hyvin, tyttäresi on pudonnut? Äiti hätääntyy ja pääsee töistä lähtemään.

Hän vie tytön terveyskeskukseen. Sieltä heidät lähetetään sairaalaan, josta vitsinä kerrotaan, että potilaalle operoitiin vasemman polven sijasta oikea.

Tyttö vietti sairaalan tiloissa seitsemän tuntia, ja vasen jalka kipsattiin ja kaiken piti olla OK. Yön yli tyttö nukkui kipulääkkeiden voimalla ja herätessään eloisa lapsi yritti leikiskellä ja jopa kävellä kipsin kanssa, mutta kun se oikea jalka ei oikein toiminut, ja varmaan koskikin jonkin verran? Tyttö vietiin takaisin sairaalaan.

Ilmoittautumisten ja oikean jalan kuvaamisen – miksi ei oltu kuvattu aiemmin, sentään putoaminen – sekä kipsin laiton jälkeen eli noin viiden tunnin kuluttua lapsi pääsi kotiin kahden kipsatun jalan kanssa ja kaiken piti olla OK.

Seuraavana arkipäivänä sairaalasta soitetaan tytön äidille, että olisi tultava sairaalaan, jossa poistettaisiin vasemman jalan kipsi, joka ei ole se oikea, ja joka onkin siis terve.

Onnea Suomi 100 vuotta.

Jarmo Kolehmainen, vaari, Kotka