Elokuva

Isojalka, pieni viihdearvo

1.9.2017 4:00
Kuva: Studio Canal
Murrosikää lähestyvä Adam huomaa muutoksia kehossaan. Syy löytyy Isojalka-isästä.
Murrosikää lähestyvä Adam huomaa muutoksia kehossaan. Syy löytyy Isojalka-isästä.

Bigfoot - Isojalan poika (Bigfoot Junior, Belgia/Ranska, 2017).

Ohjaus: Ben Stassen, Jérémie Degruson. Käsikirjoitus: Bob Barlen, Cal Brunker.

Suomenkielisissä äänirooleissa: Waltteri Helisalo, Antti Jaakola, Jarkko Tamminen, Sanna-June Hyde, Jani Karvinen, Pasi Ruohonen, Henri Piispanen.

Kesto: 93 min. K-7.

Belgialainen nWave Pictures on työntänyt ulos koko 2000-luvun toinen toistaan keskinkertaisempia tietokoneanimaatioita. Bigfoot - Isojalan poika on nWaven elokuvaksi suorastaan kunnianhimoinen.

Isojalan ja pojan seikkailut ovat harmitonta lapsenviihdytysmateriaalia.

Murrosiän ja isähahmon puuttumisen ongelmia sivutaan pintapuolisesti ennen kuin elokuva muuttuu söpöjen eläinhahmojen slapstickiksi.

Nuoren Adamin isä ei ole kuvioissa. Vihjeen perässä poika lähtee etsimään isäänsä metsästä. Isukki onkin legendaarinen Isojalka! Samalla kun isä ja poika bondaavat pörröisten metsäneläinten avustuksella, ilkeä suuryhtiö haluaa isojalan DNA:ta hiustenlähtöä ehkäisevään eliksiiriin.

Animaation jälki on melko kliinistä ja turvallista. Luvassa on taas paljon meluisia toimintakohtauksia ja eläinhahmojen hullunkurisia kommelluksia.

Kaikki on suoraan animaatioelokuvien kierrätyskeskuksesta, ilman tippaakaan aitoa rakkautta. Laiska suomenkielinen dubbaus ei pelasta kliseistä dialogia.

Isojalan ja pojan seikkailut ovat harmitonta lapsenviihdytysmateriaalia. Ei täysin onnetonta. Vain hyvin pliisua ja epäomaperäistä.

|

Timo Alho

HHIII

Hyvää: Kiihkeä tahti pitää ehkä pikkuisen keskittymiskyvyn.

Huonoa: Laiska käsikirjoitus. Innoton toteutus.

Erityistä: Isojalan myytti juontuu jo 1800-luvun alun Pohjois-Amerikasta.